O NAMA

Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je nevladina organizacija koja je osnovana 2009. godine radi promovisanja zdravog načina života u Crnoj Gori i regionu bivše Jugoslavije.
 
Osnivač i direktor Instituta za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je Zdravko Vučinić.
 
Vučinić se od 2001. godine bavi istraživanjem zdravog načina života i prirodnog liječenja. On se od 2008. do 2010. godine sprecijalizovao u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) iz oblasti prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma baziranih na višedecenijskom iskustvu i radu svjetskih stručnjaka iz ove oblasti poput dr Ričarda Šulca, dr Džona Kristofera i dr Maksa Gersona… U tom periodu boravio je i obučavao se u zdravstveno-edukativnim centrima u SAD: BellaVita, Uchee Pines i Back to Garden. Vučinić je 2009. godine formalno diplomirao i na International Institute of Original Medicine (IIOM), distance-learning (online) školi prirodnog liječenja u SAD.

Vučinić je autor jedinstvenog Programa prirodnog liječenja kao i 7 pojedinačnih Programa za detoksifikaciju organizma i unutrašnjih organa, koji obuhvataju veoma djelotvorne i bezbjedne prirodne metode i tehnike.

Vučinić je 2005. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici – odsjek Poslovna škola (menadžment). On je od 2001. do 2012. godine bio novinar i urednik u dnevnom listu “Vijesti”.

Vučinić je od 2017. godine osnivač Hrišćanske mreže EX-YU, nevladine organizacije koja se bavi promocijom jevanđelja – radosne vijesti o spasenju čovjeka kroz Isusa Hrista.

Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je od kraja 2012. godine pokrenuo informativni internet portal www.BUDITEZDRAVI.info koji je namijenjen svima onima koji žele pouzdane, jednostavne i raznovrsne informacije o najznačajnijim pitanjima o zdravlju. Urednik portala je Nina Vučinić.

Napomena: Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) se ne bavi dijagnostikovanjem, prevencijom i liječenjem bolesti. Ni jedna osoba nije pozvana da koristi informacije sa ovoga sajta za dijagnostikovanje, prevenciju i liječenje bolesti bez konsultacija sa kvalifikovanim medicinskim stručnjakom (ljekarom).